Medicina Preventiva

Medicina preventivă cuprinde programe de profilaxie personalizate în funcție de situația epidemiologică și necesitățile animalului dumneavoastră.
Vaccinarea puilor de câine și pisică se realizează după vârsta de 6 săptămâni, respectiv 9 săptămâni și presupune urmarea unei scheme de vaccinare stabilite de către medicul veterinar în funcție de particularitățile individuale și situația epidemiologică.
Vaccinarea adulților se realizează anual, atât la câine cât și la pisică și presupune inocularea unui singur vaccin.
Vaccinarea iepurilor poate fi efectuată începând cu vârsta de 6 săptămâni, urmată de revaccinare peste 4 săptămâni. Iepurii adulți se vaccinează la interval de 6 luni.
Deparazitarea internă se efectuează profilactic o dată la 3-4 luni sau de necesitate dacă animalul prezintă modificări gastrointestinale (diaree / constipație, eliminare elemente parazitare prin scaun sau vomă) sau dacă în urma examenelor specifice s-au depistat paraziți.
Deparazitarea externă presupune combaterea paraziților externi prin aplicarea unor produse de tip spot-on, pour-on, zgardă sau administrarea unor produse masticabile. Pe lângă disconfortul creat, paraziții externi sunt responsabili de transmiterea unor boli grave ce pot avea evoluții letale.